Produse premium pentru copii.

Dacă nu sunteți disponibila pentru alăptarea zilnica, sigur veti avea nevoie de sticlute si biberoane. Indiferent dacă acestea sunt pline de laptele matern sau lapte praf , este optiunea ta.

 Există o multitudine de combinatii de sticle și biberoane, inclusiv diferite forme și materiale pentru ambele. Va dori copilul tau  o sticla de plastic cu gatul indoit cu un biberon din silicon? Sau el va prefera o sticlă dreaptă, de unică folosință, cu un biberon traditional din latex?

 Toti  copiii sunt diferiti, iar ei vor avea de fapt preferințe clare, acceptand  cu ușurință unele sticlute ,iar altele refuzandu-le clar.. Acest aspect va va convinge caci copilul este factorul de decizie final, asa ca nu ar trebui sa investesti prea mult până când nu ai vazut ce ii va placea copilului.

 

 Opțiunile de bază

 

Există o mulțime de opțiuni, și ne vom ocupa de ele imediat. Dar prima decizie pe care trebuie sa o iei este ce stil de sticla doresti.

 Recipienti din  plastic reutilizabil

Sticlele de plastic reutilizabile se umplu, se folosesc, se curăța, și se folosesc din nou. Cea mai populara alegere printre părinți, aceste sticle nu se sparg, sunt de obicei mai puțin costisitoare, și sunt ușor de găsit.

 Recipienti de unică folosință

Această opțiune constă dintr-un suport de unică folosință și pungi de unică folosință. Deși mai puțin ecologica, aceasta este o alegere mult mai convenabila pentru curatarea rapida. Și, dacă aveți o pompa de san care utilizează un sistem de sticle de unică folosință, puteți transfera laptele de la pompa la sticla, fără a pierde o picatura.

 Recipienti reutilizabili din sticla

Există un numat tot mai mare de personae ce spun ca sticla este mai sanatoasa pentru pastrarea laptelui. Desigur, dezavantajul cu sticla, chiar si cea securizata - este că este  ușor de spart si sunt mai grele. Cei vei folosi este o chestiune personala. Întrebați medicul pediatru, dacă vrei opinia unui expert.

 

 

Orientare generală

Începe cu alegerile care se potrivesc stilului tau de viață personală , dar să fi flexibila și să încerci diferite combinații de sticla / biberon. Nu e nici un punct de presiune în a face ceva ce nu funcționează. În cele din urmă, preferata ta va fi cea din care copilul dumneavoastră va manca si nu cea pe care o va refuza.

 Un alt lucru important de retinut: nimic nu te va supara mai mult decât o sticla care are scurgeri , astfel încât asigurați-vă că marca pe care o alegeți etanseizeaza bine înainte de a o umple cu lichid.

 

 Caracteristici pe care sa le cauti

 Stilul gâtului

Sticlele reutilizabile au două stiluri gât pe care sa le alegi: drept sau îndoit. Unii părinți  simt ca gâtul drept este mai ușor pentru schimbarea alaptarii de la  sân  la  biberon, alții susțin că sticlele cu gatul indoit  minimizeaza  admisia aerului în timpul alăptarii. Consultati-va cu medicul pediatru, și de asemena  asculta-ti  copilul.

 Materiale de biberon

Biberoanele de silicon (cele clare), sunt mai tari și isi mențin forma mai mult, în timp ce  latexul  (cele mai inchise  la culoare), sunt mai moi, dar nu pot rezista la fel de bine în timp. Bebelusii prefera de multe ori unul peste altul.

 Formele biberonului

Există trei forme de biberon ce se iau in considerare: tradiționale, ortodontice, sau realiste. Biberoanele tradiționale au formă regulată ,proeminenta pe care le vezi în mod normal. Biberoanele ortodontice sunt plate pe partea  care se sprijină pe limba. Biberoanele realiste - dintre care unele sunt, de asemenea, luate în considerareca fiind si ortodontice - sunt mai plate și concepute pentru a imita mamelonului mamei, ceea ce face mai ușor pentru schimbarea de la san la biberon.

 Dimensiunea biberoanelor

O dimensiune nu se potrivește tuturor. Incepe cu cele mici  pentru nou-născuți și alegi din ce in ce mai mari pentru copii mici. Experimenteaza până când găsesti marimea potrivita.

Debitul biberonului. Biberoanele vin cu debite diferite, în funcție de vârsta copilului. Verificați ambalajul pentru a fi sigur că ai ales unul bun.

 

 

Sfaturi de utilizare

Laptele ar trebui să curgă usor, nu rapid. În cazul în care laptele vine într-un flux continuu, fara sase opreasca, este timpul pentru  înlocuirea biberonul.

Nu pune laptele sau formula de lapte praf la microunde!. După încălzirea laptelui, fa trucul cu incheietura interioara a mâinii pentru a vă asigura că are o temperatura - de obicei la temperatura camerei, nu fierbinte.

Nou-nascutii au nevoie de sticle sterilizate, dar la un moment dat puteți începe chiar sa spălati  sticlele în mașina de spălat vase. Unii oameni steriliza doar pentru o lună, în timp ce altele se sterilizează timp de doi ani. Consultati medicul pediatru pentru expertiza atunci când se poate face trecerea.

 

 

Accesorii


 Perie pentru curatarea biberoanelor

Acesta este un element esențial pentru păstrarea unei sticle curate și gata de utilizare.

 Husele termoprotective

 Țin sticlele la temperatura optima in orice moment sunteți afară. Acestea pot transporta de la o singura sticla la 4 sticle.

 Suport sticle pentru  stocare

Un raft de stocare va ajuta sa uscati sticlele si sa le stocati  cu ușurință între mese.

 Încălzitor  sticle

 Un accesoriu de  bucătărie comod, care te ajută să te asiguri că servesti laptele la temperatura perfecta pentru copilul tau.

 Sterilizatoare sticle

Deoarece sticlele  nou-născutului  ar trebui să fie întotdeauna sterilizate, un sterilizator sticla este un instrument la îndemână, și o alternativă la firtul sticlelor intr-o cratita pe aragaz.