Produse premium pentru copii.

De îndată ce vei incepe sa introduci hrana solida, copilul tau va avea nevoie de un loc unde să stea în timpul meselor. El nu va fi pregatit pentru un scaunul de sufragerie imediat, și tu nu vei fi gata pentru mizeria din sufragerie!

 Acesta este un alt produs pe care am recomanda sa il cumpari de nou. Vechiul scaun înalt de la bunica ta, scaunele antice și de epocă nu au fost făcute cu standardele de siguranță de astăzi . De fapt, ele pot fi periculoase.

 De exemplu, cele mai multe modele  vechi nu vin cu un ham cu prindere in cinci puncte. Multe dintre ele au scaune mai largi, ceea ce face mai ușoara alunecare  din scaun pentru un copil . Dacă ai de gând să iei un scaun de masa la mana a doua, doar asigura-te că este un scaun destul de recent ca si model care va ține copilul în siguranță.

 

 

 Opțiunile de bază.

Fie că este vorba un scaun înalt standard , un scaun în stil european, un scaun portabil, sau un booster, există o gamă largă de stiluri disponibile.

 

Scaun  standard

Acest scaun vine fara tava. Acestea pot fi utilizate de îndată ce copilul poate sta in fund (la aproximativ șase luni), iar unele modele rabatabile poate fi folosite chiar mai devreme.

 Scaun de masă în stil European

Aceste scaune nu au tăvi, permitand  aducerea copilului până la masa cu tine, incepand de la aproximativ nouă luni. Ca o regulă generală, acest stil poate fi folosit dincolo de stadiul de scaun de masa, il poti folosi si mai tarziu.

 Hibrid

Aceste scaune au tăvi și pot fi folositea mai devreme de varsta sase luni, dar acestea se transforma, de asemenea, într-un scaun de copil. Ele  tind să arate  mai mult ca mobilier și merg bine în camerele de luat masa. Compromisul este că acestea nu au toate caracteristicile  unui scaun standard.

 Scaun de masă portabil

Fie că esti în călătorie, sau pur și simplu nu ai suficient spațiu pentru un scaun standard, acest scaun este o soluție ușoara.

 Boostere

Dupa  aproximativ 18 luni, copilul tau va face trecerea la un booster. Aceasta este versiunea moderna a cartii de telefon  folosita pentru a ajuta copilul sa ajunga la masa, dar vine echipat cu o centură de siguranță pentru a menține pe loc tinerii agitati.

 Scaun ham

Din punct de vedere tehnic nu este un scaun, acesta este o tesatura ca o husa de scaun , are bretele de siguranță pentru a ancora copilul în loc. Acest stil este extrem de ușor pentru călătorie , dar nu oferă calitatile unui booster.

 

Orientare generală

Daca iti cumperi un scaun standard , ține cont de faptul  ca timpul utilitatii lui este mic, doar in primele perioade de crestere. La un moment dat, copilul tau va avea nevoie de un booster sau un scaun de masa stil european, iar acest lucru se poate întâmpla mai devreme de 18 luni pentru unii copii.Orice tip de scaun ai cumpăra, aici sunt unii factori pe care trebuie sa ii iei în considerare.

 

Dimensiune

Cât de mult spațiu ai, și cât de mult ocupa in camera scaunul pe care il alegi? Asigura-te că aceste ai facut aceste masuratori inainte.

 Stabilitate

Ca regulă generală, cu cat este mai largă bază  scaunului , cu atat mai mai stabil va fi. Asigura-te că al tău va rămâne stabil si în picioare de-a lungul meselor  agitate.

 Lavabilitate

Nu există nici dubiu: scaunele de masa  se murdaresc teribil! Nu contează ce fel de scaun alegi, asigura-te că este ușor de curățat, nu are tesaturi care necesita curatare intensa.

Dacă vei cumpărara un scaun de masa portabil, ai două moduri diferite de a alege : unul care se prinde pe masa , sau unul care se prinde de scaun.

 Portabil, care se prinde de masa

Acestea au devenit atât de populare, incat unele familii le cumpara în loc de un scaun standard. Trebuie doar să te asiguri că se potrivește la masa ta și nu o va deteriora. Deși acestea sunt la fel de sigure ca și scaunele standard, asigura-te că se incadreaza la limitele de greutate admise pentru a asigura stabilitatea scaunului pe măsură ce copilul crește. Cele mai bune scaune pentru  călătorie sunt cele cu tesatura  pe un cadru pliabil, care atunci cand nu este folosit se pliaza.

 Portabil, care se prinde de scaun

Acestea se folosesc picioarele unui scaun normal  pentru inaltime, și pot fi la fel de complexe ca un scaun de masa , cu aceleași caracteristici, inclusiv cu o tavă. Deoarece aceste scaune nu se pliaza, mai puțini oameni le aleg ca o opțiune portabila. Cu toate acestea, deoarece acest model este mai mic decât unul normal, acesta poate fi folosit ca un al doilea scaun pe care il poti folosi ca si back- up, la casa bunicii , de exemplu,  pentru a nu mai aduce unul de acasa.

 

 Caracteristici pe care sa le cauti

 

Ham cu prindere in cinci puncte

Aceasta este o necesitate pentru păstrarea copilului în siguranță în timpul acestei  etape. În etapa de scaun de masa, hamul este opțional, dar recomandat.

 Reglarea sezutului

Bebelusii au diferite forme și mărimi, iar aceste forme și mărimi se vor schimba rapid, astfel încât alege un scaun de masa, care  crește si se  adapteaza  copilului în fiecare etapă.

Suport pentru picioare reglabil.

Suportul pentru picioare trebuie să fie mobil pentru a se potrivi copilului în creștere.

 Reglare pe inaltime

Această setare iti permite să muti scaunul la orice înălțime iti este permis pentru a ajunge confortabil la copil atunci cand il hranesti, indiferent dacă stai pe scaun sau stai în picioare.

 Manevrabilitate cu o singură mână

De la prinderea  centurilor de siguranță la ajustări, uneori e bine sa le faci usor si cu o mana mai ales daca  ai o farfurie de mancare într-o mână. Acest lucru este valabil mai ales la tăvi.

 Pliabilitate

Dacă nu ai spatiu in  cameră pentru a lăsa un scaun de masa deschis , găseste unul care se pliază pentru o depozitare ușoară între mase.

 Inclinatie reglabila

 Dacă scaunul se inclina, poti începe sa tii copilul în el mai devreme. Aceasta caracteristica este folositoare, de asemenea, pentru copilul care se bucură de un pui de somn rapid imediat dupa masa.

 Mecanism de blocare

 Dacă alegi un scaun de masa, cu roți, asigura-te că poti bloca roțile în loc, din motive evidente.

 Funcțiile suplimentare

Unele scaune de masa isi pot face dublul datoriei ca si balansoare, sau leagăne, economisind o achiziție și asta înseamnă un  lucru mai putin de depozitat.

 

 Sfaturi de utilizare

Dacă preferi să utilizezi o mașină de spălat vase, alege un scaun înalt cu o tavita care este detasabila.

 Utilizeaza hamul cinci puncte pentru siguranta si rezista tentatiei de a nu mai prinde copilul  in el atunci când creste.

Un scaun ușor înclinat poate fi mare de mare ajutor pentru hrănirea cu biberonul și este o necesitate până când copilul poate sta în poziție verticală fără nici un ajutor.

Păstreaza obiectele ascuțite, fierbinți, și periculoase ldeparte de scaun , în special în bucătărie. Chiar în timp ce sunt așezati, copiii pot fi uimitor de rapizi și agili!

Scaunele de masa sunt pentru a sta in fund , nu în picioare.

Verifica daca scaunul este blocat în poziție atunci când este utilizat, în special scaunele pliabile.

Nu lasa niciodată copilul nesupravegheat în orice tip de scaun sau de booster.