Produse premium pentru copii.

Se estimează că bebelușii petrec 18 ore o zi in patutul lor, în timpul primului an, ceea ce înseamnă că tu și patul de copil veti fi lumea copilului. Veți dori un pat care se potriveste stilului vostru, dar vei dori, de asemenea, ceva confortabil și  sigur.

 Cei mai multi copii se vor odihni într-un pătuț în cele din urmă, așa că dacă doriți  să cumperati o piesa de mobilier, acesta este solutia. Există, de asemenea, opțiuni de patut multietajat care poate fi folosit si in perioada de nou nascut si in perioada imediat urmatoare.

Patutul pentru copii vine într-o mulțime de stiluri, cu tot felul de materiale si finisaje pe care le putetui alege, astfel încât indiferent ce doresti , este mai ușor ca niciodată sa gasesti ceva ce iubesti. Indiferent de stilul de pat pe care il alegeți, evitați să utilizați patuturi care au laterala detasabila. Modelele mai noi sunt mai sigure, deoarece standardele de siguranță au evoluat, insa patuturile mai vechi ar putea avea șine, care sunt mai nesigure.

 

 Patutul

Pat de copil este emblema camerei, o singură piesa de mobilier, in jurul careia se proiectetotul. Prețurile pot varia de la 300 de lei pana la mii de lei pentru un pat de copil personalizat. Un pat de nou nascut care se transformă într-un pat de copil poate fi o investiție, deoarece aceasta adaugă încă doi până la patru ani de utilizare achiziției Dvs.

 Cosuri și leagane

Un pat mai mic pentru copilul DVS nou nascut-, fie un cosulet sau un leagan poate adăuga pat de culoare, romantică dormitorului de copil, deși nu este o necesitate. Un mare avantaj este că acestea sunt suficiente de mici pentru a fi mutate în orice zona a casei, ceea ce înseamnă ca bebelusul DVS poate trage un pui de somn în orice cameră (inclusiv dormitorul DVS, facand alimentatia pe timp de noapte mai convenabila).

 Paturi duble

Dacă doriți să păstrați copilul dumneavoastră în același pat cu Dvs, un pat dublu este un pat mic, care fie se află pe partea de sus a  patului mare sau se atașează la laterala acestuia  , avanad  laturile solide pentru a nu va  răsturna peste copilul  in timp ce dormiti. Acest tip de pat, poate fi folossit de asemenea, ca un pat de copil portabil pentru părinți atunci cand calatoresc.

 Patuturi portabile

Pătuțurile portabile poate fi un un mare avantaj pentru călătorii frecvente, și sunt, de asemenea, o opțiune bună pentru casele bunicilor ". Unele sunt  demontabile și pot fi, de asemenea, utilizate ca loc de joaca pentru bebe ,  zi de zi. Modelele noi se pot transforma si in  mici corturi,  sunt mai mici și mai portabile și pot avea protectie UV.

 

Indicatii generale

 

 Leagăne, cosuri si paturi duble

Cel mai important lucru să știți despre aceste trei tipuri de paturi este faptul că toate acestea sunt în întregime opționale. Ele  au un anumit aer romantic și ocupa mai puțin spațiu, dar în doar trei până la șase luni, copilul DVS va avea nevoie de ceva mai mare. (Ca o notă special pentru sistemul de leganare, asigurați-vă că mișcările de rotație sunt ușoare). Niciunul dintre acestea nu vine într-o dimensiune standard, astfel încât în cazul în care nu includ o saltea, asigurați-vă că puteți găsi unul care se potrivește cu saltelele existente pe piata

 Patuturi  portabile

Atunci când faci cumpărături pentru un pat de copil portabil, asigurați-vă că are o greutate redusa pentru a se potrivi nevoilor dumneavoastră, sa fie ușor de montat si demontat, usor de curățat și  îngrijit pentru, și suficient de rezistent si durabil. El trebuie sa aiba o geanta de călătorie inclusa, pentru a asigura portabilitatea.

 Saltele

La fel ca și cu propriul pat, ai nevoie de o saltea buna pentru a o pune în pătuț. Aproape toate patuturile utilizează dimensiuni standard pentru  saltelele de  pat de copil, iar regula generală este că cea rigida este mai buna. De fapt, unele studii au legat saltele mai moi de SMSI(Sindromul Mortii Subite Infantile). Există două tipuri de bază de saltea: spumă poliuretanica și arcuri. O saltea bună din spuma poliuretanica este mai grea și, atunci când este apasat,  ricoșează înapoi repede. O saltea pe arcuri  ar trebui să aibă un număr de 135- 150 de arcuri de calibru 15,5 și trebuie să fierigida în centru, precum și pe margini.

 Saltele pentru copii sunt de obicei acoperite cu un vinil matlasat sau laminate pentru a spori durabilitatea si rezistenta la apa. Excepțiile sunt saltele organice, care inseamna  saltele de lână cu arcuri și de latex, care seamana mai mult cu o  spuma. Dacă alegeți o saltea organică, ține cont de faptul că acestea nu au acoperire de vinil, deci trebuie sa va  asigurati ca veti achizitiona si un pad de vinil pentru preotectia ei

 

 

Atentie la:

 Convertibilitatea

Astăzi, cele mai multe patuturi se convertesc în paturi pentru copii mai mari.

Ajustarea pe inaltime a saltelei

 Toate patuturile au trei sau patru setari pentru inaltimea saltelei.Ideea este de a păstra saltea la o inaltime mai mare la început, pentru a fi mai ușor să ajungeti la bebelus, apoi sa coborâți salteaua pentru caci copilul  devine mai mobil si trebuie sa il tineti departe de a face sarituri din pat sau alpinism. Asigurați-vă că nu aveti nevoie de o diploma in design pătuțuri pentru a modifica setările de saltea, totul trebuie sa fie usor si simplu de realizat.

 Sertarele de sub pat

 Unii producători oferă acestea ca o opțiune, și ele pot fi o soluție de stocare mare pentru o camera aglomerata. În cazul în care patul DVS nu vine cu sertare, puteți cumpăra întotdeauna cutiile de depozitare sau coșuri pentru a le instala sub pat.

 Aerisire

Asigurați-vă că patul ,cosul, sau patul dublu are o construcție și capacitate de aerisire suficienta pentru copilul dumneavoastră. Acest lucru nu numai ca  minimizează transpiratia ci și îmbunătățește somnul, si minimizeaza aparitia SMSI.

 

 Sfaturi de utilizare

 Eliminați toate pernele, animale de plus, pilote, pături, și chiar inelele pentru dentiție atunci cand copilul este adormit sau nesupravegheat.

 Dacă aveți un pat de copil cu laterala demontabila, amintiți-vă mereu să țineti partea demontabila trasa în sus și blocat  atunci când copilul este în pat.

Saltele pentru copii trebuie să se potrivească perfect.Regula  degetului mare este ca nu mai mult de două degete pentru adulți să poată să se potrivească între pătuț și saltea.

În mod regulat, verificați patul  pentru orice șuruburi slăbite, buloane, aschii, vopsea cojita, margini rupte.

Păstrați patul dumneavoastră în condiții de siguranță la departare de  cabluri suspendate, abajururi, radiatoare, si orice altceva care ar putea prezenta un risc.

Asigurați-vă că există suficient spațiu de respiră în patutul copilului , pentru a se evita supraîncălzirea.

Pătuțurile portabile nu ar trebui să fie utilizate permanent, ele nu au durabilitate în condiții de siguranță pentru utilizarea pe termen lung.

 

 Informații suplimentare

 

Riscurile și beneficiile de a dormi impreuna cu copilul

 Partajarea unui pat cu copilul este un subiect controversat. Cei care sustin acest lucru cred că patul unui părinte locul in care un  copiltrebuie sa stea ; adversarii cred că e periculos.

 Beneficiile somnului impreuna cu copilul? Acesta încurajează alăptarea, face mai ușoara adormirea copilului, prevede un somn mai bun, atât pentru mama si copil, și încurajează legatura parinte-copil, mai ales pentru părinții care lucrează, si care nu ajung în timpul zilei  pentru a vedea copilul .

 Argumentele împotriva somnului impreuna cu copilul sunt în majoritate legate de siguranță.

Unul mare este pericolul de sufocare în cazul în care un parinte, din neatenție, se rostogolește pe copil. Dar există, de asemenea, îngrijorări cu privire la copilul adormit cu fața în jos, pe un pat moale si care ramane  blocat între saltea și laterala patului. Unele dintre aceste probleme pot fi atenuate cu ajutorul unui loc in plus  de dormit, care exista in partea de sus a patului și are pereți rigizi, creând un spațiu mai mic, care e mai sigur pentru copilul dumneavoastră.

 Discutați cu medicul pediatru daca vrei un aviz profesional, dar alegerea prin care copilul dumneavoastră doarme-fie în pat dublu  sau intr-un pătuț special pentru el-este o decizie personala.

 

 Dormitul in  siguranță și SMSI

Sindromul Mortii Subite Infantile (SMSI) este diagnosticul dat pentru moartea subita si inexplicabila a unui copil sub varsta de un an. SMSI este principala cauza de deces la copiii sub vârsta de un an, iar cele mai multe cazuri apar între două și patru luni.

 SMSI este uneori numit "moartea pat de copil", deoarece cele mai multe cazuri de SMSI apar atunci cand un copil este într-un pătuț, de dormit. Patutul pentru copii nu provoacă SMSI, dar  alte aspecte ale mediului de somn la un copil au fost asociate cu un risc crescut de SMSI. De exemplu, lenjeria de pat ce se strange in jurul nasului si a gurii copilului , poate provoca periculoase si epuizante eforturi de re-respirare a oxigenului de catre copil.

 Este important să vă asigurați că patul copilului DVS este respirabil si ca nu lăsați obiecte inutile în pătuț cu copilul dumneavoastră. Altceva decât o o saltea, lenjerie , o pătură usoara si respirabila pe masura și bara de protecție instalata corect, nu ar trebui să fie în pătuț cu copilul DVS.

 De fapt, mulți activiști SMSI prefera o pătură ușor de purtat, sau sac de somn pentru a menține o temperature buna pe timp de noapte, care sa inlocuiasca o patura mare si periculoasa pentru respiratie.

 Academia Americana de Pediatrie spune că cea mai sigura poziție de somn  pentru copii , pentru a reduce riscul de SMSI, este pe spate. Dacă copilului Dvs îi place să se rostogolească în somn, luati în considerare achizitia unui suport pentru sustinerea poziție de somn care se instaleaza pe solduri si care tine bebelusul cu fata in sus. Unele stiluri includ, de asemenea, un suport pentru spate înclinat, care ține capul copilului ușor ridicat și poate ajuta la digestie sau respirație atunci când un copil are o raceala. Suportul de pozitionare nu ar trebui să fie utilizat o dată ce copilul Dvs poate rostogoli independent.

 Există dovezi care sugerează că unii copii sunt mai vulnerabile la SMSI, din cauza anomaliilor gasite in partea din creier care controleaza respiratia si trezirea in timpul somnului. Deci, în timp ce nimeni nu știe sigur dacă măsurile enumerate mai sus pot preveni SMSI, acestea protejează cu siguranta împotriva sufocarii și sunt măsuri de precauție ce sunt important de luat.