Produse premium pentru copii.

Bebelusii nu au nevoie des de o spălare,   doar o dată la câteva zile. Nu ii face baie copilului până cand cordonul ombilical nu a cazut. Cel mai bun loc pentru a se scalda nou-nascutul este în chiuveta din bucătărie, pentru că e mai ușor pentru spatele tau și iti permite să  simti mai mult control. Inutil să spun, la un moment dat copilul va începe sa nu mai incapa in chiuvetă, și atunci e timpul pentru trecerea la cada….

 Primele câteva băi pot fi infricosatoare, dar un scaun de baie sau o cadă de copil care se potrivește în interiorul chiuvetei sau a cazii de baie te asigura de faptul ca bebelusul nu va aluneca. Deși vei utiliza  cada de copil numai câteva luni, este bine sa merite  banii în sensul de a-ti da o liniste psihica in ceea ce priveste securitatea copilului tau.

 

Opțiunile de bază

Primele trei variante sunt cele mai comune, și toate sunt făcute pentru a fi folosite în interiorul chiuvetei sau al cazii.

 Chiuveta cadă

Pentru nou-născuți și sugari, se poate utiliza o cadă rabatabila care se potrivește în interiorul chiuvetei de bucătărie și iti permite să stai in picioare în timp ce faci baia copilului. Desi nu este absolut necesara, aceasta cada este relativ ieftina și iti economisește din facutul grijilor, in ceea ce priveste baita bebelusului.

 Baita ce se introduce in cadă

Proiectata să stea în interiorul cazii normale, aceste cazi mai mici sunt mai usor de umplut cu apa și, de asemenea, mai sigure, deoarece au mai puțin loc in interior pentru ca bebelusul să alunece . Există opțiuni rabatabile pentru copii mici și cu opțiuni de reglare.

 Scaune de baie

Un scaun de baie nu este o cadă, ci mai degrabă un scaun care se pune în interiorul chiuvetei  sau al cazii pentru a tine copilul în poziție verticală în apă. Există stiluri pe marimi. În general, scaunele de baie sunt mult mai compacte decat caditele, și multe sunt demontabile pentru depozitare ușoară atunci când nu sunt în uz.

 

Deși nu la fel de populara (sau ușor de găsit), există o alta solutie de baie pentru copii, folosita în alte țări și care începe să câștige popularitate în Romania.

 

Găleata

Sa speli copilul într-o găleată ar putea suna mai puțin demn, insa cu noua generatie de găleți de baie mentii copilul în poziția corectă pentru scăldat, iar aceste galeti au  primit aprecieri critice foarte bune în alte țări pentru beneficiile lor de siguranță și stilul compact.

 

 

 Orientare generală

 

În primul rând, vei dori o cadă care sa te faca sate simți în siguranță folosind-o. Asigura-te căci cada sau scaunul sunt stabile, si vezi daca exista suprafete  alunecoase, atât în interiorul cât și pe partea de jos a cadzii. (Un avertisment: nu contează cât de sigur cada este, nu lăsa niciodată copilul nesupravegheat în timp ce il speli.

 Asigura-te căci cada sau locul de baie ține copilul în poziția corectă: cu capul deasupra apei, dar corpul acoperit ca să nu se răcească.De asemenea, cauta o cadă cu întreținere redusă, care este ușor de șters astfel încât poti să il păstrezi curat si fara mucegai.

 Cu cat copilul creste, cu atat vei avea novoie de o baie mai mare, asta e clar. Daca esti obligata de spatiul existent, sa nu folosesti cazi mai mari, poti opta pentru variantele compacte, care acopera o plaja de varsta mai larga.

 

Caracteristici pe care sa le  cauti

 

 Drenaj

Ridicarea cazii pline cu apa pentru a o arunca si clati poate fi o sarcina foarte dificila. Salveaza-te de efortul acesta cumparand o cadita cu un canal de scurgere.

 Temperatura apei

Stai cu ochii pe temperatura apei avand un termometru care sa un accesoriu direct al caditei de dus ( trebuie să verifici întotdeauna temperatura apei pentru a te asigura că nu e prea fierbinte).

 Marcaj pentru linia apei

 Un simplu marcaj pentru o umplere suficienta a caditei de baie te ajută să stii cata apa sa pui pentru ca bebelusul sa nu fie acoperit cu apa.

 Rezistenta la mucegai

Păstreaza cada de baie departe de posibilitatea de a deveni un pericol pentru sănătate, prin a cauta si achizitiona pe cele care sunt fabricate diin material rezistenta la mucegai.

 

Caracteristici de varsta

Scaunele de baie sunt printre cele mai populare alegeri pentru copii, dar nu sunt făcute să țină copii mici. Dupa aproximativ șase luni, majoritatea copiilor vor tree la cadita, atunci când întreaga gamă de opțiuni intră în joc. E greu de spus atunci cand copilul tau va absolvi din cada pentru copii totul, fiecare copil este diferit, și așa este fiecare cadă, dar, în general, se întâmplă uneori după doi ani.

 

 

Stilul de viață

 Spațiu

Scaunele pot fi folosite si atunci cand vrei sa imparti cada cu bebelusul tau. Atentie numai ca bebelusul sa stea cu tot corpul sub apa pentru a nu raci.

 Portabilitate

Dacă ai de călătorit, este posibil să doresti atât o cadă pentru acasă cat și ceva mai portabil, cum ar fi un scaun de baie pliabil.

 Etape de varsta

Caditele sunt mult mai folosite in diferite stadii de varsta,  decat scaunele de baie, iar unele modele puteți lua tot drumul de la copil la copil. Scaunele pot fi, de asemenea,  folosite si ele in diferite stadii de varsta, dar vor acoperi doar etapa in care deja copilul poate sta in fund.

 Sfaturi de utilizare

Când faci baie bebelusului, incepe cu corpul copilului, dupa aceea  pe fata, apoi termina cu părul (pentru că un cap umed nu poate fi sanatos!).

Nimic nu strica distractia din baie mai mult decat tremuratul de frig, asa ca

asigura-te ca zona in care ii faci baie e calda si confortabila.

 

Accesorii

 Capace de acoperire pentru robineti

Copiii par destinati să aibă lovituri la cap cu un robinet, dar un capac de acoperire pentru robinet, din cauciuc, poate face diferenta dintre un lovitura minora si  o necesitatea unor copci.

 Termometre plutitoare

 Asigura-te că temperatura baii copilului este perfecta. Aceste termometre  vin în tot felul de stiluri  distractive, cum ar fi flori plutitoare sau  ratuste.

 Pulverizator manual

Dacă baia cu spuma devine favorita bebelusului, un pulverizator care se agață de robinet poate simplifica clătirea de la sfârșitul baii.

 Prosoape și bureți

Uita-te dupa bureți naturali mici și simpli sau lavete organice moi. Iti recomandăm bureți moi, naturali, deoarece acestea fac ușoara spalarea  partilor mai mici ale corpului celor mici.

 Prosoape cu glugă

O necesitate pentru copii, acestea acoperă atât capul și corpul pentru o uscare usoara.

 Jucarii de baie

De la rate cauciuc la jucariile stropitoare, jucariile de baie sunt o necesitate pentru baita bebelusului. La inceput, bebelusul tau va avea cea mai mare distractie cu tine, dar in timp copii devin mai conștienți de împrejurimile lor, si vor începe într-adevăr sa se bucure de jucăriile lor, de asemenea.

 Sacii pentru pastrarea  jucăriilor

Acestea vor menține baia curata și te feresc de a calca la fiecare pas pe creaturi marine de plastic de fiecare dată când ajungi în duș. Doar asigura-te că suportul lasa apa sa se scurga de pe jucarii si se usuca repede

 Scaun

Asta e doar pentru tine, astfel încât să nu trebuiasca mereu să îngenunchezi langa cadă.